3 Απρ 2012

Μαρίκα Κλαμπατσέα – Τα Τρένα " Μέγαρο Μουσικής Αθηνών "

«Τα Τρένα» Συναυλία Μαρίκας Κλαμπατσέα Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας Παρασκευή 4 Μαΐου, ώρα 20:00
 Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, Πιανίστρια, Σοπράνο και Συνθέτης είναι γνωστή για τις μουσικές της παρεμβάσεις στην κλασική φόρμα και για τους ελεύθερους φωνητικούς της αυτοσχεδιασμούς.
Στην Herald Tribune έχει γραφτεί χαρακτηριστικά για την ερμηνεία της: «…νότες Μαρίας Κάλλας αλλά και Janis Joplin».
Με αφορμή το πέρασμά της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου η Μαρίκα Κλαμπατσέα επιχειρεί ένα «σπαρακτικό» μουσικό ταξίδι φέρνοντας στο φως τραγούδια που γράφτηκαν μέσα στα στρατόπεδα.
Ένα ταξίδι που διατρέχει τις πιο τραγικές μνήμες της ανθρωπότητας με «μεταφορικό μέσον» τα τρένα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά εκατομμυρίων ανθρώπων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης με σκοπό την εξόντωσή τους.
Θα ακουστούν έργα των Kurt Weill, Gustav Mahler, Henryk Gorecki, Νίκου Χαριζάνου, Μαρίκας Κλαμπατσέα, Aleksander Kulisiewicz και του Steve Reich το Different Trains, καθώς και τραγούδια Yiddish.
 Μαρίκα Κλαμπατσέα Σοπράνο. Σωκράτης Άνθης Τρομπέτα. Ηρακλής Βαβάτσικας Ακορντεόν. Νίκος Τσαλίκης Πιάνο.
 Συμμετέχει Κουαρτέτο Εγχόρδων: Gennadiy Bykov Βιολί Florenc Sulkuqi Βιολί Matasaru Laurentiu Βιόλα Ευγένιος Μπένσης Βιολοντσέλοκ
 Ενορχήστρωση: Νίκος Χαριζάνος. Σκηνοθεσία: Νίκος Βεργίτσης. Σχεδιασμός ήχου: Liviu Zainea Βίντεο: Παναγιώτης Τσάγκας. Φωτογραφία: Ρόζα Μαραγκοπούλου. Επιμέλεια παραγωγής: Χριστίνα Τσεκούρα. Διοργάνωση: Μαρίνα Μαρτίνου.
 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Προπώληση από: 11 Απριλίου 2012
Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: € 6 Β Ζώνη: € 15 Α Ζώνη: € 25