4 Μαρ 2012

Μάνος Ελευθερίου: «Δυο φορές σκέφτηκα ν΄ αυτοκτονήσω να τελειώνει…»

Σε μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής ο μεγάλος συγγραφέας και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου αποκαλύπτει ότι έφθασε δυο φορές πολύ κοντά στην απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του. Η πρώτη φορά ήταν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. «Κάτι συνέβη και ήμουν σε άγρια κατάσταση. Έφτασα στο σημείο να θέλω να πεθάνω, να τελειώσει η υπόθεση».
 Σε εκείνες τι δύσκολες στιγμές η καθοριστική παρουσία των κοντινών του ανθρώπων τον βοήθησε να μην πραγματοποιήσει τις σκέψεις του. «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορεί κανείς να ξεπεράσει.
 Είναι σημαντικό να βρεθεί ένας άνθρωπος να σου εξηγήσει με ποιον τρόπο μπορείς να ξεφύγεις από αυτή τη μέγγενη από αυτό το λαβύρινθο που έχεις μπει και να σε βοηθήσει σε πρακτικά πράγματα. Όχι να σου πει έχε θάρρος και τα μεγάλα λόγια που λένε... Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάρισμα να εγκαρδιώνουν τους διπλανούς τους. Με βοήθησαν πάρα πολύ κάποιοι άνθρωποι αν και νομίζω ότι εγώ ήμουν πιο δυνατός».
 Ο Μάνος Ελευθερίου εξομολογείται στο περιοδικό «ΕΓΩ WEEKLY» ότι παρόλο που ο ίδιος δεν έχει ζήσει ποτέ του έναν κεραυνοβόλο έρωτα χαίρονταν πάντα με εκείνους που το έκαναν και ήταν ευτυχισμένοι. Κλείνοντας τη συνέντευξή του δηλώνει πως σήμερα αυτό που λείπει από τη ζωή του είναι η πατρίδα του, την οποία έχει μέσα στην καρδιά του. Όσο για τον Έλληνα πιστεύει ότι μέσα του υπάρχει λεβεντιά, μπέσα και φιλότιμο. Πηγή : agelioforos.gr