8 Δεκ 2011

Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη ‘’ Όνειρο στο κύμα’’

Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη ‘’ Όνειρο στο κύμα’’
2011 ΕΤΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 100 χρόνια από τον θάνατό του.
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 21:00
Φωκίδος 26, Αμπελόκηποι. Τηλ.210-6207824
Σκηνοθεσία-ερμηνεία: Δημήτρης Δακτυλάς
Τραγούδι- κρουστά: Γεωργία Λασσαδού
Ούτι: Τάσος Λίλης
Χορεύει: η Μαρία Πράντζου
Mία βραδιά σαν όνειρο πλάι στο κύμα.
Με αφορμή το Διήγηματου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Τραγουδάμε τον Έρωτα, σε μια διαφορετική μουσικήπαράσταση.
Η παράστασηβασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ομίλου‘’Εύμαρος’’
Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα απότα πλέον τρυφερά και ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτούχώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων καισυναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφειτην ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα. Σαν όνειρο πλάι στοκύμα, ξετυλίγεται η παράστασή μας, όπου η μουσική, τα τραγούδια με θέμα κυρίως τον έρωτα, συναντιούνται μετον λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα τουονείρου.
Η δουλειά μαςπροσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να δουν τον Παπαδιαμάντη από μιαάλλη οπτική γωνία και να αντιληφθούν όλη τη δύναμη του ποιητικού του λόγου.
Πρόκειται γιαμία «διαφορετική» παράσταση, ένα πρωτότυπο θέαμα και ακρόαμα, όπου η τέχνη της αφήγησης συναντάται με τημουσική, και το χορό..
Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς όπου εμπνέεται τοσκηνικό χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο τον λόγο του ΑλέξανδρουΠαπαδιαμάντη . τον συνοδεύει στα κρουστά και τραγουδά η
Τιμή εισιτηρίου 10€ - παιδικό 7€.
Κρατήσεις θέσεων δύο ημέρες πριν. 2106207824Ωρες 18:00 – 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: